Nederlands         English


Home

Handig op reis: welke reis app is voor jou geschikt?

Een smartphone of tablet is voor ons onmisbaar op reis. Apps maken het leven voor de reiziger een stukje makkelijker. De opties zijn echter eindeloos. Zowel online als offline. Een goede voorbereiding van je mobiele apparaten is daarom belangrijk. Iets wat je snel vergeet in alle vertrek stress. Hieronder zetten we onze 10 favorieten op een rijtje.

Onderweg reis app

Reis apps met offline opties

#1 Google Maps en Translate

Voor ons de all time favourite reis app. Deze gebruiken we bijna dagelijks op reis. Wifi is onderweg niet altijd binnen handbereik. En mobiele data jaag je er liever ook niet doorheen. Met Maps download je simpel offline kaarten van de omgeving. Zo raak je nooit meer verdwaald! Let op dat het downloaden wel een internetverbinding vereist. Je kan de app ook gebruiken om een taxi chauffeur te helpen (of controleren!) met navigatie. Werkt super als we in Zuid Amerika een warhoofd treffen die de weg niet kent. Nu ben je klaar voor de taxi chauffeur die joú de weg vraagt. Hoe gek dat ook klinkt. 

De tweede handige Google reis app is Translate. Elke reiziger kent het wel; de taalbarrière. Niemand spreekt natuurlijk alle talen. En je zult zien dat internet faalt tijdens zulke momenten. Met deze app kan je offline vertalen in bijna alle idiomen (zelfs Fries!). Ook hier: wel eerst downloaden. De offline vertaling is niet altijd accuraat, maar een grote hulp is het zeker! En Google verbetert de app steeds verder. Je kan nu zelfs een foto maken van een tekst. Handig bij bijvoorbeeld menukaarten voor de eetliefhebber. Vertaal trouwens naar Engels in plaats van Nederlands voor de beste resultaten.

Note: in sommige gevallen maken we gebruik van Maps.me voor navigatie. Hetzelfde principe als Google Maps, maar accurater op bijvoorbeeld Cuba en tijdens hiking trips zoals de Quilotoa hike

#2 WiFi Finder reis app

Leven zonder internet onmogelijk? Dan zul je blij worden van deze reis app. Met de WiFi Finder download je offline kaarten met wifi hotspots. Netwerken in hotels, cafés, restaurants en andere openbare gelegenheden. Alles staat er tussen. Handig om verbonden te blijven met de wereld. Ook wij kunnen haast niet meer zonder. Zelf nieuwe wifi hotspots toevoegen kan ook. Zo help je elkaar! Let wel weer op de vereiste internetverbinding voor het downloaden van kaarten. Kosten: 67 cent per maand als je ook offline kaarten wilt gebruiken.

#3 Netflix

Een lange vliegreis of busrit kan best saai zijn. Of de wifi in je hostel is zo traag dat zelf het openen niet lukt. De oplossing: download je favoriete Netflix films en series! Even voorbereiden, maar dan heb je ook wat. Wel moet je een abonnement hebben (vanaf €8 per maand). Geweldige uitkomst voor een lange zit. En wie is er nou geen fan van binge watching! Tip, gebruik een VPN verbinding om hetzelfde Netflix aanbod als in je gewenste land te krijgen. Of spijker wat Spaans bij met een telenovela.

#4 Spotify

Nog een fijne onderweg reis app is Spotify (Premium). Als je moe bent van het Netflixen zak je onderuit met Spotify. Zelfde principe, ditmaal voor favoriete playlists. Je snapt het idee inmiddels. Zo gaat de tijd stukken sneller! Kosten: vanaf €9,99 per maand (in Nederland). Wist je trouwens dat er speciale slaap playlists zijn? En luisterboeken? Of een playlist met alleen maar food songs? We love it.

#5 XE Currency Converter

Bij een reis door meerdere landen is het fijn om de waarde van je geld te kennen. Want met al die verschillende koersen blijf je maar aan het schakelen. En niet iedereen is een ster in het delen van een bedrag door 3,73. Met de gratis XE Currency Converter vergelijk je alles naar wens. Zeker on the go een handige reis app. Een internetverbinding is alleen nodig bij het toevoegen van nieuwe valuta en andere functies. Perfect voor de Millennial rekenmachine generatie! Ahum...


Reis apps met alleen online opties

#6 Workaway reis app

Voor contact met locals is Workaway letterlijk the way to go. Via deze website vind je onderdak in ruil voor dagelijkse hulp bij allerlei projecten. Op deze manier leer je ook makkelijk de cultuur en nieuwe mensen kennen. Je helpt vaak een paar uur per dag mee bij de host. En in de overige tijd kun je de omgeving ontdekken. Ideaal om langer op reis te kunnen blijven! 

De Workaway reis app is handig voor een complete host list en bijvoorbeeld het lezen van reviews. Wel moet je de aanmelding en het profiel volledig voltooien via de browser. Kosten: $42 per persoon per jaar, of $54 per jaar per koppel. Voor ons de investering meer dan waard.

#7 Couchsurfing

Bij Couchsurfing bieden mensen een slaapplek, soms echt enkel een bank, aan of zoeken er een. Je kunt deelnemen aan events om nieuwe mensen te ontmoeten. Of zelf een leuk event organiseren. En dat hoeft niet groots te zijn. Alleen een drankje doen kan al meetelllen. Geld vragen is daarbij niet toegestaan. Aanmelden is gratis, waarna je direct Couchsurfers kunt contacten. De app helpt om makkelijk in touch te blijven. En om meer vertrouwen te winnen zijn er verificatie stappen (niet verplicht, wel zo veilig). Onderdeel is een eenmalige betaling van $60. It’s up to you.

Veel mensen vragen ons, is Couchsurfing niet gevaarlijk? Komen daar alleen creeps op af? Nou nee, helemaal niet is onze ervaring! We ontmoeten tijdens onze reizen geweldige hosts. De mensheid is zo slecht nog niet. Natuurlijk kun je een keer geen klik hebben, maar vervelende ervaringen zijn ons tot nu toe bespaard gebleven. Perfecte manier om locals, hun insider tips en de cultuur te leren kennen. Plus je bespaart enorm op het reisbudget!

#8 Polarsteps

Het thuisfront blijft natuurlijk graag op de hoogte van je reis. Om niet constant updates te hoeven sturen naar iedereen is daar Polarsteps. Hier maken we zelf uitgebreid gebruik van. Met deze gratis app maak je simpel een reis aan. De app houdt via GPS precies bij welke route je aflegt. Aan elke locatie kun je ‘steps’ toevoegen met een verslag en foto’s. Maar ook als je een tijdje geen step plaatst is voor iedereen op de kaart zichtbaar waar je bent. Gebeurt ons nog wel eens als we druk aan het reizen zijn. Na afloop maak je er zelfs binnen een paar klikken een reisboek van. Ook ideaal als aandenken dus!


#9 Uber

Een lifesaver in steden over de hele wereld. Want na een lange vliegreis of busrit heb je absoluut geen zin om af te dingen voor een lokale taxi. Of keiharde oplichting. Zeker als je de taal niet spreekt een issue. Met de Uber app geef je makkelijk op de kaart aan waar je heen wil, waarna je direct de prijs ziet. Je ziet precies wanneer de taxi er is en waar hij uithangt. Door een credit card te linken wordt het bedrag automatisch afgeschreven. Dus ook geen gedoe met cash tijdens de volledig getrackte rit. Simpel en veilig dus! Tip: controleer na de rit je digitale bonnetje. Extra kosten komen nog wel eens voor bij drukker verkeer. Een enkel berichtje naar Uber Support is vaak voldoende om ze te claimen. Wie het kleine niet eert...

#10 SeatGuru

Stoelen in vliegtuigen zijn in elk toestel weer anders. Met de gratis SeatGuru app check je vooraf de afmetingen van je stoel inclusief foto’s. Zeker handig voor de lange reiziger zoals Tom (speltip 7: spreid uw winkansen). Nadeel is wel dat je vliegmaatschappij, vluchtnummer en reisdatum moet invoeren om te checken. Eerst even Skyscanner bekijken dus. Verder staan er reviews van andere reizigers en krijg je flight alerts. Bevalt ons prima voor een tactisch stoelen plan!

Dus bij deze 10 reis apps waar je misschien nog niet aan had gedacht. Zijn we een onmisbare app vergeten? Geef ons een seintje!