Nederlands         English


Home

Backpack inpakken: onze favoriete inpaktips


Het inpakken van je backpack kan een lastige opgave zijn. Overal zijn ‘handige’ tips te vinden om het zo makkelijk mogelijk te maken. Maar vaak enkel voor een kortere trip. En niet altijd budget friendly. Daarom delen we in deze blog onze top 8 inpaktips. Of je nou weken, maanden of zelfs jaren op reis gaat.

Backpack inpaktips

#1 Pantykousjes om de kledingrolletjes

Je kent vast de inpaktip om kleding op te rollen (als sushi). Dit scheelt al een hoop ruimte. Om nog meer te besparen kun je pantykousjes om de kledingrolletjes doen. Huh pantykousjes? Ja je leest het goed! Alles blijft hierdoor op z’n plek en het is makkelijk in de backpack te stoppen. Voor ons effectiever dan bijvoorbeeld de veelgehoorde tip over packing cubes. En ook nog eens een stuk budget vriendelijker! Oudere, minder strakke pantykousjes werken het makkelijkst om het rolletje in te pakken. 

Pantykousje backpack inpaktips
Oprollen backpack inpaktips
Kledingrolletje in pantykousje backpack inpaktips


#2 Tactische rolletjes op tactische plekken

Bij het maken van je kledingrolletjes is het goed om na te denken over welk item in welk pakketje eindigt. Zo doen we kleding die we vaak aan doen in dezelfde rolletjes. Daarbij wel goed lettend op hoe groot of dik het kledingstuk is. Alle winterkleding in hetzelfde rolletje is bijvoorbeeld minder handig. Vervolgens doen we de ‘veel dragen rolletjes’ bovenin de backpack en de rest onderin. Even puzzelen dus!


#3 Verspreid het gewicht over de backpack

Zelf hadden we altijd de neiging om alle zware dingen onderin te stoppen. Want daar zit bij onze Lower Alpine backpacks zo’n handig vak voor bijvoorbeeld schoenen. Toch is het aan te raden om de zware spullen te verspreiden over de backpack. De nadruk kan hierbij het beste liggen op het midden en aan de rugkant. Stukken beter voor je onderrug en schouders!

#4 Gemixt de backpack inpakken

Het zal je maar gebeuren: bij aankomst blijkt een backpack vertraagd of kwijt geraakt. Om je leed te beperken is het handig om de backpack gemixt in te pakken. De helft van je spullen in de backpack van de ander dus. Mits je met twee of meer personen reist natuurlijk. Op deze manier ben je nooit al je spullen kwijt!

#5 Beperk de inhoud van de backpack

Je neemt eigenlijk altijd teveel spullen mee op reis. Onder het mom van ‘wat als’. Telkens weer blijkt dat je veel dingen stiekem niet nodig hebt. Je sleept dus ook de overbodige spullen van hot naar her. Zonde! Daarom leggen we voor vertrek alle spullen op bed. Vervolgens kijken we wat we nou echt nodig denken te gaan hebben. 

Het maakt daarbij niets uit of je nou twee weken of twee jaar op reis gaat. Een keertje vaker de (hand)was doen lukt overal ter wereld vaak wel. Door deze kritische blik reizen we zelf alleen nog maar met handbagage. We staan daarom voor de volle 100% achter elk item dat we inpakken. Geen moment spijt van tot zover!

#6 Koop ook ter plekke

Bijna alles is ook aan de andere kant van de wereld te koop (zelfs in freakin’ Lesotho). Daarom pakken we alleen de spullen in die we de eerste weken nodig hebben. En natuurlijk de persoonlijke items die onderweg niet aan te schaffen zijn. Geen grote voorraden tandpasta of onderbroeken dus. Er is niets mis mee om onderweg af en toe wat nieuws te kopen. En het kan leuke momenten en blije gezichten opleveren om eens wat weg te geven zoals schoenen of nog prima kleding!

#7 Accessoires en laagjes

Een veelgehoorde moeders tip die vaak wordt vergeten. Onze winterjassen en dikke vesten laten we thuis. Ook als de reisbestemming wat kouder is (Okay Canada is misschien een ander verhaal). Kleding in laagjes over elkaar dragen (merinowol!) werkt perfect. Makkelijk om je aan te passen op het soms onvoorspelbare weer. Voor de dames is het tevens handig om verschillende accessoires in te pakken. Zodat je zoveel mogelijk kleding combi’s in je backpack hebt. Ready voor alle gelegenheden. En de hele uitpuilende kledingkast kan nu eenmaal niet mee!

#8 Paspoort en schoenen aan de binnenkant

Alles is vervangbaar. Maar je paspoort verliezen levert toch wel het meeste gedoe op. Daarom bergen we deze op in een verstopt vak aan de binnenkant van de backpack. Of dragen we hem op ons lichaam als de backpack in een bagageruim verdwijnt. Dit geldt natuurlijk voor alle waardevolle spullen, maar het paspoort is het heiligste! Als extra zekerheid doen we er nog een hersluitbare diepvrieszak omheen. 

Ook schoenen willen nog wel eens lastig zijn om bij je backpack in te proppen. We zien vaak reizigers die schoenen aan de buitenkant van de backpack hangen. Een slecht idee naar onze ervaring! Het is maar wat makkelijk voor iemand om je schoenen ongemerkt los te knippen. Schoenen zijn geliefder jat materiaal dan je denkt. En in sommige culturen is het zelfs onbeleefd om je (schoen)zolen te tonen. 

Voor zover onze 8 inpaktips waar we persoonlijk het meeste aan hebben. Natuurlijk zijn er nog tig andere tips te bedenken. Naarmate je meer reist stel je vanzelf een favoriet rijtje samen. Het blijft leuk om nieuwe inpak manieren te ontdekken!