Nederlands         English


Home

(Travel)Diary: terugblik op september


September was een perfect voorbeeld van de grootte en uiteenlopendheid van de US. En ons enthousiaste reistempo. Vijf verschillende staten in één maand! Benieuwd hoe we dit hebben gedaan? Lees dan snel verder!

De prachtige A1A kustroute

Vanaf St. Augustine volgen we de Florida A1A helemaal tot aan Key West. Ruim 750 kilometer aan kustroute. Roadtrip! We stoppen in leuke vissersdorpjes en bij mooie stranden. Ook kayaken we een dagje in het Everglades National Park. Veel langer hebben we daar niet, want tropische storm Gordon komt eraan. Dus rijden we door en chillen iets langer op The Keys. Waar elke dag en elk uur happy hour lijkt te zijn. Hakuna Matata.

New Orleans

Onze huurauto leveren we uiteindelijk in bij de luchthaven van Miami. Om vervolgens naar New Orleans te vliegen. We verkennen het prachtige French Quarter met al zijn gietijzeren balkons, maken een tramritje en genieten bij Bacchanal van de wijn en live muziek. Maar het meest memorabele zijn de sneaky taxiritjes van chauffeur Salomon. Daarover meer in deze blog.

Down the Bayou: Lake Charles

In Lake Charles zoeken we een oude bekende van Tom op: Vivian, de zus van zijn beste vriend. En haar Nicaraguaanse vriend Daniel. Zij woont inmiddels alweer tien jaar in The States. Dus erg leuk om alle verhalen te horen over haar leven hier. Ook laat ze ‘The Bayou’ moerassen zien. Twee woorden: lek gestoken. We relaxen heerlijk in hun huisje. En kunnen na een aantal weken eindelijk weer dat nodige wasje draaien.

Alternatief Austin

Van deze alternatieve stad zijn we direct onder de indruk. Vooral Rainey Street: een historische straat met alleen maar foodtrucks! We verblijven via Couchsurfing bij Dave. Een ex-militair met een superleuk gevoel voor humor. En een liefde voor ‘gadgets’, zoals zijn Big Green Egg (ja die gaat ook aan ;)) en wapencollectie. Interessant hoe ze daar in Texas weer een hele andere kijk op hebben.

NASA in Houston 

Eigenlijk mag je een tour bij NASA niet overslaan als je in Houston bent. Dus besluiten we even te kijken bij het Space Center. En zijn vervolgens de laatsten die het pand verlaten. Wat ontzettend geweldig hoeveel ze hebben bereikt in het Mission Control Center met de technologie van de 60’s!

Hiken in Zion National Park en Bryce

Via Houston vliegen we op Vegas. Om met een nieuwe huurauto door te gaan naar Zion National Park. Direct onze eerste keer romantisch samen kamperen. Met een $15 tent van de Walmart. We genieten van de prachtige natuur en plannen elke ochtend een hike of twee in. Als we aankomen in Bryce National Park zijn we dus al aardig in shape. Maar niet voorbereid op de extreem uitputtende Hoodoos hike van 16km in de volle zon. De excursie die we dezelfde avond met de sterrenwacht doen maakt gelukkig veel goed.

Adembenemende Canyons

Finally, tijd voor twee natuurwonderen die al vrij lang op onze wishlist staan! De spectaculaire Grand- en Antelope Canyon (plus Horseshoe Bend). Die laatste is vrij toeristisch: denk om de tien minuten vertrekt een nieuwe groep met gids die precies twintig minuten krijgt incl. fotomomenten. Maar niet minder indrukwekkend om te zien! We maken ook nog kort een stop bij The Hoover Dam. En volgen een klein stukje van de Route 66. Waar we hands down de beste hamburger so far eten bij een klassieke diner in William. 

Terug op de airport van Las Vegas is het alweer tijd om Nevada achter ons te laten. Next stop: San Diego.

Ook fijn deze maand:

-Bij de LUSH in New Orleans hebben ze nét een mega sale dus vullen we de voorraad felgekleurde, prettige zeepjes en shampoo bars weer aan.

-We slaan, geheel bij toeval, af van de A1A en belanden op een wel heel bijzonder strand. Gelegen naast het skelet van een oude spoorbrug, die halverwege in de zee eindigt.

-When in Vegas... we spenderen een avondje aan The Strip en gaan met flinke winst terug naar het hotel.

-In het plaatsje ‘Page’ vlakbij de canyons vinden we een gezellige camping. Met op loopafstand een recreatiemeer. En dat midden in de woestijn!