Nederlands         English


Home

(Travel)Diary: terugblik op oktober


Zelfs in het zonnige Californië kleuren de blaadjes langzaam oranjerood. Zien we overal verse oogst(producten). En barst de pompoen gekte los: van soep tot pumpkin spice latte’s. Ook bezoeken we Yosemite, de wijnregio’s en vieren Anita’s verjaardag!

Hip hooray from San Diego

De maand start extra feestelijk met Anita’s verjaardag op 1 oktober! We vieren dit de avond vooraf met een luxe etentje bij The Cork and Craft in San Diego, waar we op dat moment zijn. Compleet met bubbels van het huis! En een ‘verjaardagstaartje’ op de dag zelf in La Jolla, geregeld door Tom (yes ladies, hij is the perfect boyfriend).

The City of Angels

Van het relaxte San Diego naar het drukke en glamoreuze LA. Hollywood Boulevard met zijn Walk of Fame moeten we door de absurde files skippen (balen!), wel hiken we naar het beroemde Hollywood Hills sign (Blijft gaaf om die in het echt te zien!). Rijden langs de kasten van huizen. En lunchen bij La Republique in de creatieve La Brea/Fairfax buurt.

Big Sur Route

Na een korte stop bij de Malibu Pier beginnen we aan de Big Sur coastal route. Dat is trouwens afgeleid van de originele, Spaanse naam ‘El sur grande’ (het grootse zuiden). En indrukwekkend is het zeker. Highlights onderweg zijn voor ons het prachtige Matador Beach, heerlijk dorpse Monterey, Carmel by the Sea en de regio Paso Robles. Hier gaan we heen voor de verse fruitoogst plus, uiteindelijk, twee winetastings. En bezoeken een traditionele pumpkin patch! Vooral Anita wordt hier stiekem enorm happy van. Waarom een veld pompoenen dit effect heeft op zowel kinderen als volwassenen kunnen we nog steeds niet uitleggen. It’s a California thing.

Left our hearts in San Francisco

San Francisco of San Fran voelt voor ons direct goed. Fijn energiek sfeertje, schattige tram, prettige koffiezaakjes, en geweldig eten. Het is voor ons wel duidelijk waarom The city by the Bay zo geliefd is. We nemen onder andere een kijkje bij de zeeleeuwen van Pier 39, het hippe Mission District en Lombart Street. In China Town hebben we een ‘shared table’ met Matt en Farrah een stel uit New Hampshire. Echt onwijs gezellig en een spontane manier om nieuwe mensen te leren kennen. De rest van de avond trekken we samen op en ze staan er zelfs op om de gehele rekening te betalen met de company creditcard, superlief! Maar het meest bijzondere is nog wel om de Golden Gate Bridge zelf over te steken. Net als in de film.

Wijnvallei Napa en Sonoma

Die brengt ons uiteindelijk naar de wijnregio’s Napa en Sonoma Valley. Hier verblijven we via Couchsurfing in een knus huisje en nemen een lang weekend de tijd om zoveel mogelijk wijnen te proeven! Ook al zijn een paar dagen amper genoeg voor de ruim 400 wijnhuizen (al kan je best een aardig eind komen), dus we gaan zeker nog een keer terug in de toekomst. Als afsluiter eten we lekker bij ‘new kid on the block’ The Charter Oak.

Yosemite

Eenmaal aangekomen in Yosemite blijken we niet de best voorbereide ‘happy campers’. De tent en het meest comfortabele luchtbed? Check. Mummyslaapzak ipv goedkopere? Yes, daar hebben we in Bryce van geleerd. Maar een volledig uitgerust gasstel plus dikke jas? Ehm, oops. Ook met honderd laagjes over elkaar kan het in de nacht enorm koud worden. En we waren de beren ook even vergeten. Die we tot twee keer toe onderweg tegenkomen! Maar ondanks dat is het zo fijn om ons midden in de natuur te begeven. Je kan niet beter tot rust komen dan te wandelen door dit landschap met zijn gigantische cederbomen, watervallen en iconische Half Dome. Ook rijden we door het slapende dorpje Lee Vining naar Mono Lake Tufa, dat Pink Floyd heeft gebruikt voor hun ‘Wish you were here’ album cover. Heel erg toepasselijk, want deze staat op onze playlist en doet ons vaak denken aan iedereen thuis.

Vamos a Mexico

Tot slot genieten we nog een paar dagen van laidback San Diego voor we eind oktober de grens oversteken bij Mexico. Dat is overigens appeltje, eitje. Al missen we de USA al direct, wat een land! Geen wonder dat de tegenovergestelde route duidelijk meer problemen oplevert. Via Tijuana komen we aan in Cancun. Vervolgens met de bus door naar paradijselijk Tulum, waar we de komende weken zullen verblijven.

Ook fijn deze maand:

-We verkopen onze geliefde National Park Pass na Yosemite voor een lekker bedrag.

-De Instagram foto van onze tasting bij Sunstone Winery in Paso Robles valt in de smaak; het wijnhuis vraagt of ze hem op hun website mogen gebruiken. Hell yeah!

-Als er iemand goed is in free birthday gifts dan zijn het de Amerikanen wel (lees: marketing voor bedrijven 3.0). Ons advies: schrijf je in voor een nieuwsbrief of laat simpelweg je paspoort op de dag zelf zien. Resultaat voor Anita? Een gratis Pumpkin spice latte bij de Starbucks, lippenstiftsetje bij de MAC, cupcake bij een leuke bakery en korting op een nieuw zomerjurkje!

-In de kampeerwinkel bij Yosemite vinden we tussen het schap opeens Tony’s (Chocolonely)! Donkere melk met pretzel en toffee tijdens het hiken en als dessert? Yass!