Nederlands         English


Home

(Travel)Diary: terugblik op augustus

Deze eerste maand van onze grote reis vloog snel voorbij. Wat is de USA bijzonder en divers! Centraal stond natuurlijk onze vlucht naar New York City. Maar ook andere highlights en ontdekkingen van augustus delen we in deze blog.

Start van onze (wereld)reis

Met stip het hoogtepunt van augustus. Na al het voorbereiden start in The Big Apple onze reis door The Americas. Oftewel, Noord-, Midden-, en Zuid Amerika. Ruim een week hangen we lekker de toerist uit. Times Square, Brooklyn Bridge, Grand Central Station, Statue of Liberty, Top of The Rock, you name it. Daarover lees je hier trouwens meer. Vooral Anita is over the moon. Haar eerste bezoek ooit! Al moeten we eerlijk toegeven: best even wennen ál die geluiden en energie in het begin.

Couchsurfing in Philly 

In Philadelphia, ook wel Philly, hebben we nóg een primeur: logeren via Couchsurfing. Een concept waar we nog wel onze vraagtekens bij hebben. Overnachten bij een vreemde? Gratis? Klinkt niet helemaal zuiver. En lichtelijk als een scary movie scene. Gelukkig is Tim, onze eerste host, ronduit geweldig. Hij neemt ons mee naar een lokale hang out, moedigt onze sprint aan op The Rocky Steps en we worden zelfs tweede als ‘The Three Dutchketeers’ bij een pubquiz. De prijs is hilarisch trouwens: gratis Heineken met bijpassend t-shirt. Verder eten we ons vol in de Terminal Reading Market. En ontdekken we bij toeval een gezellig parkje met uitzicht over de stad. Waar Tom vrienden maakt met een eekhoorn.

Tegenvallers in West Virginia

Onderweg naar West Virginia lopen we een volle dag en nacht vertraging op in Baltimore. Maar, lucky us, vervoersbedrijf Greyhound vergoedt letterlijk élke dollar. Erg prettig, want een gemiddelde matige motelkamer kost hier al snel €90. Met onze huurauto trekken we door het heuvelachtige landschap. En slapen op Yokums Ultimate Vacationland in een aftandse tipi. Die serieus blijkt te lekken in de stromende regen. Tegenvallers bij hoge verwachting zijn vanaf nu dus ‘Yokums’. Wel genieten we van het hiken in Shenandoah National Park en spotten we een bijzondere kolibrie.

Historie en wijnproeverij

Twee dagen brengen we door in het schattige plaatsje Culpeper. We leren meer over de historie in het plaatselijke museum en ontdekken een fijne bistro. Ook rijden we langs Early Mountain Vineyard voor een wijnproeverij. Er blijkt namelijk best wat wijn in deze regio gemaakt te worden.

Kampvuur en s’mores

Ons tweede Couchsurfing avontuur is bij Tim & Maria in studentikoos Charlottesville. Ze zijn van onze leeftijd en superaardig. We hebben dan ook direct een klik. De knusse chalet waar ze wonen staat aan de rand van een bos. Dus voor onze ultimate American experience steken ze een kampvuur aan. En maken we s’mores! Als bedankje bakken we Hollandse pannenkoeken voor ze. Al moeten we wel creatief zijn met het recept. Beide zijn namelijk vegan. Na een dikke knuffel gaan we verder richting South Carolina.

Shrimp ‘n grits

Het gevoel van de zuidelijke gastvrijheid ervaren we al in Charleston. Mensen zijn behulpzaam, warm en extreem nieuwsgierig naar onze reis. De stad zelf is ook een echte aanrader. Hier proberen we onder andere een traditioneel bordje shrimp ‘n grits. Een mix tussen pap en couscous.

Sprookjesachtige natuur

Net buiten Savannah vinden we een Couchsurfing adresje bij de oude hippie Scott en zijn kat Newman. Met hem gaan we naar Wormsloe. Een plantage op een prachtig landgoed. Het voelt haast of je op een sprookjesachtige filmset loopt. Met allemaal gebogen eikenbomen en spanish moss. Ook wandelen we door de sierlijke stad. Later op de dag vinden we bij toeval Thaise basilicum in zijn hobby kruidentuintje. Hier maken we als afsluiter voor ons drietjes een Thaise groene curry mee.

Ook fijn deze maand:

-Het lukt ons, na 10 takes, om een speciale videoboodschap op te nemen voor de verjaardag van Anita’s moeder. 

-We regelen (op afstand) een verrassing voor vrienden die een jaar getrouwd zijn. Hadden ze totaal niet verwacht en ze zijn er heel blij mee. Kijk, zo hoort het.

-Bij Shenandoah National Park schaffen we een National Park Pass aan. Nu hebben we voor slechts $80 een jaar lang toegang tot alle National Parks in de USA. In plaats van $35 per entree te betalen.