Nederlands         English


Home

Fernando’s Kaffee Antigua: koffie, cacao en een sassy huiskat


The finest drugs on earth are not illegal. De filosofie van deze knusse koffiezaak annex chocolade ‘fabriek’. Tel daar de snelle wifi, toffe barista’s en huiskat bij op. En je snapt: een van onze favoriete adresjes in Antigua, Guatemala.

Koffie bij Fernando’s Kaffee Antigua

Je vindt Fernando’s op een klein stukje lopen van de La Merced kerk in een koraalkleurig, koloniaal huis. De geur van verse koffie is niet te missen. Net als de eigen, Guatemalteecse chocolade(repen) die ze in de kleine winkel verkopen. Met smaken zoals sexy orange (woop), lavendel, chili (must try), mint, kardemom, peper, macadamia en zelfs 100% cacao (meer over dit bean-to-bar proces leren ze je ook graag tijdens een van de smakelijke workshops!). 

Workshop cacao Fernando’s Kaffee Antigua

Op de binnenplaats van het pand bevindt zich een groen, bohemian terras plus fontein. Hier kan je bijvoorbeeld relaxen met een goed boek. In ons geval Spaans huiswerk. Of juist bijkletsen met nieuwe vrienden. En genieten van een kopje zwart goud natuurlijk.

Dat is bijna altijd een lokale bourbon blend (arabica). Met topkwaliteit bonen afkomstig van de finca’s (boerderijen) in de heuvels. Mede door die hoogte en de vulkanische bodemgrond krijgen ze in deze regio een geheel eigen smaak. Geen wonder dat Guatemala’s koffie wereldwijd gedronken wordt. Misschien heb je onbewust al wel eens genoten van de karakteristieke volle smaak! De stijl van roosteren is daarbij cruciaal. Doen ze bij Fernando’s gewoon zelf.

Terras tuin Fernando’s Kaffee Antigua

Naast verschillende soorten koffie kan je terecht voor lunch, snacks, gezonde smoothies en fijne ontbijtjes. Vooral de empanadas en chocolade crepe met granola en fruit hebben we vaak besteld op een lazy Sunday (en maandag, en dinsdag). Een glutenvrije optie is gelukkig ook mogelijk.

Instagram Fernando’s Kaffee Antigua
Anita en huiskat Misha
Choco cacao pasta Fernando’s Kaffee Antigua

Met een beetje geluk kiest grand dame Misha, de 14-jarige kat van het cafe zelfs jouw schoot uit om op te krullen. Wat we als kattenliefhebbers absoluut niet erg vinden. Maar push het niet, want dan verdwijnt ze weer naar haar eigen comfy plekje op de toonbank!


FERNANDO’S KAFFEE

7a Avenida Norte #43, Antigua

Guatemala

fernandoskaffee.com


21-12-2018