Nederlands         English


Home

The Cork and Craft San Diego: sfeervol tafelen 

bij bierbrouwerij en winery


Wat is er feestelijker dan romantisch samen proosten op je verjaardag? Well..,Dineren bij een zeer sfeervol restaurant in ‘finest city’ San Diego. In je spiksplinternieuwe jurk. Én bubbels plus amuse on the house bij ontvangst. Happy birthday gegarandeerd!

Verjaardag Anita bij The Cork and Craft in San Diego

The Cork and Craft is de eerste hotspot in San Diego met eigen wijnen en een heuse inhouse brewery (+40 bieren op de tap!). Het voelt dan ook qua sfeer alsof je een lokale brouwerij binnenstapt. Maar laat je niet misleiden. Het team van chef Scott Cannon zorgt voor creatieve smaakcombinaties van comfort food met elegant opgemaakte borden. Of zoals ze zelf zeggen ‘refined comfort’.

The Cork and Craft San Diego

Nog overwhelmed door de feestelijke binnenkomst kiezen we een van de comfy zithoekjes met leren banken. Wanneer we de (letterlijk lange) dranken- en menukaart bekijken, zien we ook een optie ‘Buy the kitchen a round’. Rondje voor het team dus. Wat een origineel initiatief. Doen we! Vooraf delen we de gnocchi van zoete aardappel met venkel ricotta, salieboter en gekonfijte eend. Die laatste smélt op de tong. Tom probeert er nog een Abnormal Blonde bier bij. We zijn immers in een bierbrouwerij.Foto door Barrera Photography, 2018

Een van onze absoluut favoriete gerechten is risotto. Dus als ik een variant met pompoen, runderrib en kaneel balsamico op het menu zie staan voel ik me nóg jariger. Voor Tom is de verleiding groot om hetzelfde te bestellen. Maar we willen altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten proeven (sorry lief haha) dus wordt het New York Strip Steak met gegrilde broccolini, gebakken aardappel, shiitake en peer.

We drinken hierbij No. 20 zinfandel en No. 18 merlot van het eigen merk ‘Abnormal Wine’. Die smaken abnormaal fijn en gebalanceerd. Denk zachte tannines met tonen van kers, braam, en een altijd aanwezig pepertje. Pluspunten ook voor het te gekke, minimalistische etiket design.

Interesting plating (ook al is de foto nogal blurry)


Abnormal wine company


De avond vliegt voorbij en voor we het doorhebben lepelen we het dessert alweer naar binnen. Dat overigens, geheel in American style, met een verjaardagskaarsje en zingende bediening wordt uitgeserveerd.  De taart van deze verjaardag is alles behalve traditioneel trouwens. Deconstructed Pumpkin pie met ijs, knapperige macadamia brittle (Mede Dutchies, zullen we dit geweldige woord gewoon adopteren?) en vanille uit Madagascar. Vergezeld door een glaasje Chocolate Berry port. Twee geweldige vintage jaren aan een tafel zullen we maar zeggen.


THE CORK AND CRAFT

16990 Tazon/Rancho Bernando Rd, San Diego

California, USA

thecorkandcraft.com


30-09-2018